Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 15:06 |

U eksploziji u kompaniji Ginex povrijeđene dvije radnice

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 29. januara (FENA) - U goraždanskoj kompaniji namjenske industrije "Ginex" u Goraždu jučer u prijepodnevnim satima došlo je do eksplozije u kojoj su dvije radnice lakše povrijeđene. Nešto kasnije ljekarsku pomoć zatražila je još jedna radnica koja se nalazila u objektu, ali nije se radilo o ozbiljnim povredama.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde eksplozija se dogodila u objektu 301 – A "donja mješana" a riječ je o pogonu za obradu tzv. mokre smješe gdje su eksplozije dosta rijetke.

Po prijavi iz kompanije "Ginex", uviđaj su obavili pripadnici MUP-a BPK Goražde a istragom rukovodi dežurni kantonalni tužilac Predrag Golubović.

- Uzrok eksplozije bit će utvrđen nakon istražnih radnji istražitelja Sektora kriminalističke policije, inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a BPK kao i inspektora za zaštitu na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Izvještaj će biti dostavljen kantonalnom tužilaštvu - rečeno je u MUP-u BPK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rusija javila o eksploziji na željezničkom mostu u regiji Samara

Srbija: Eksplozija u tvornici, ozlijeđeno petero radnika

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo