Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 15:19 |

Kozarić se susreo s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić susreo se sa saveznim kancelarom Sebastianom Kurzom i ministrom vanjskih poslova Alexanderom Schallenbergom.

Do susreta je došlo tokom prijema za ambasadore akreditovane u Republici Austriji koji je organizirala Savezna vlada Republike Austrije u Beču 27. januara ove godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom razgovora sa kancelarom Kurzom, ambasador Kozarić je istakao značaj saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Austrije u ekonomskom, političkom i kulturnom smislu, te je pozvao kancelara Kurza da u narednom periodu posjeti BiH.

Kancelar Kurz je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetnih odnosa dvije zemlje i naglasio da će Republika Austrija nastaviti sa davanjem snažne podrške Bosni i Hercegovini na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

Kurz je istakao da će nova austrijska Savezna vlada, koja je stupila na dužnost 7. januara 2020. godine, provoditi politiku koja se temelji na austrijskim vrijednostima i interesima, istaknuvši da će Austrija nastaviti da pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana na putu eurointegracija, pri čemu je naglasio važnost reformi koje treba da budu provedene tokom tog procesa.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'