Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 15:40 |

Grad Goražde sufinansira rad udruženja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 29. januara (FENA) – U Gradskoj upravi Goražde danas su potpisani ugovori o sufinansiranju rada i aktivnosti udruženja koja okupljaju osjetljive kategorije i pomažu socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Ugovore s predstavnicima jedanaest udruženja potpisao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

- Nama ovo mnogo znači za naš dalji rad za provođenje svakodnevnih aktivnosti i eventualno da pomognemo našim članovima. Ovom prilikom se zahvaljujem Gradskoj upravi i gradonačelniku na jako lijepoj saradnji sa našim udruženjem. Udruženje okuplja oko 100 članova, ali nažalost kako vrijeme ide sve nas je manje, jer članovi umiru - kazala je predsjednica Udruženja civilne žrtve rata Ferida Smajović.

Gradonačelnik Muhamed Ramović naglasio je da je ovo nastavak dobre saradnje.

- Ukupan iznos planiranih sredstava u budžetu za ova udruženja je 81.000 KM, a danas je po ugovorima dodjeljeno 66.000 KM, od čega sredstva idu za osam udruženja osjetljivih kategorija i tri udruženja koja pomažu socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Mi pored redovnih tranši pomažemo udruženja u njihovim projektima i zahtjevima, a osim toga većina ovih udruženja koristi besplatno prostore Gradske uprave - kazao je Ramović.

Sredstva na osnovu danas potpisanih ugovora dodjeljena su Udruženju civilne žrtve rata, Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, Udruženju slijepih i slabovidnih građana BPK Goražde, Udruženju za pomoć mentalno retardiranim osobama, Udruženju  oboljelih od cerebralne dječije paralize i distrofije Goražde, Udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser“, Udruženju žena "SEKA“ Goražde, Udruženju SEHARA, Udruženju penzionera/umirovljenika, HO ''Merhamet'' Regionalni odbor Goražde i Crvenom križu Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!