Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 17:29 |

Ministrica Gudeljević razgovarala s veleposlanicima Indije i Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa veleposlanikom Republike Indije za BiH Kumarom Tuhinom o načinima za uspostavu bolje suradnje dvije zemlje, prije svega u području naobrazbe.

Veleposlanik Tuhin, koji pokriva područje Mađarske i Bosne i Hercegovine, rekao je da je njegova zemlja zainteresirana za suradnju u područjima naobrazbe i obuke, posebice imajući u vidu da je Indija lider u programima usavršavanja državnih službenika, saopćeno je iz Mnistarstva civilnih poslova BiH.

Njegova zemlja, smatra Tuhin, izuzetne rezultate ostvaruje i u područjima informacijskih tehnologija, pa postoji interes za otvaranje indijskih centara izvrsnosti u BiH s ciljem prenošenja znanja na naše IT stručnjake. Veleposlanik Republike Indije založio se za suradnju u kulturi i tradicijskoj medicini.

Naobrazba, zdravstvo i kultura su područja o kojima je razgovarano prilikom susreta ministrice Ankice Gudeljević i veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominaha.

Konstatirano je da su u tijeku određene aktivnosti za zaključivanje sporazuma o suradnji dvije zemlje u području naobrazbe i mladih, znanosti i kulture, rada i zapošljavanja i sporta. Veleposlanik Mominah iskazao je interes svoje zemlje za uspostavu bolje suradnje u tim područjima kroz finalizaciju ovih dokumenata.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Gudeljević na Konferenciji ministara kulture u Davosu - Davoška alijansa dio WEF-a

Ministrica Gudeljević na sastanku ministara obrazovanja i okoliša u Nikoziji

Gudeljević s ministricom kulture i medija Hrvatske razgovarala o suradnji u oblasti kulture

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'