Stranačke aktivnosti     | 30.01.2020. 10:07 |

Saopćenje za javnost SDBiH

FENA Saopćenje

Kako će se BH blokovski postrojiti Selim sa Jasminom i "Čamac" sa Helićem?

Samo dan prije pada Vlade Sarajevskog kantona i “nasukavanja” BH bloka u Kantonu sa budžetom od milijardu, guknuo je ovaj Blok i u Tuzlanskom kantonu.

Reducirana varijanta BH bloka u liku SDP-a i Naše stranke prozvala je lokalnu Radio-televiziju Lukavac da je “u službi jednog čovjeka” jer pretjerano prati aktivnosti načelnika Edina Delića.

Oni koji znaju koliko je aktivan načelnik Delić i koliko događaja oko sebe proizvodi iz časa u čas neće imati problema shvatiti i da takav aktivizam vuče i medijsko praćenje. Nije načelnika Delića bilo mnogo samo na lokalnoj TV Lukavac – imali smo ga priliku gledati i gledamo na gotovo svim medijima u BiH, a nerijetko i na inostranim. Pozivamo “reducirani BH blok” da i oni proizvedu pažnje vrijedne događaje pa se žale ako ih mediji ne budu pratili.

Radujemo se da se BH blok postrojio u našem Kantonu, uz žaljenje što su preskočii Narod i pravdu kao deklarisanog i PDA kao “pritajenog” člana.

Nestrpljivo čekamo da vidimo kako će SDP i Naša stranka sarađivati na Tuzlanskom kantonu, a posebno u Tuzli i u Gračanici. Očekujemo da vidimo koju će ulogu i mjesto preuzeti uvaženi bivši legendarni gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić u štabu svoga dojučerašnjeg omraženog lika Jasmina Imamovića. Hoće li se Bešlagić “poimamovićiti”, hoće li BH blok imati pukotinu “od Šićke Petlje do Simin Hana” ili će biti neki treći scenario? Zanimljivo će biti vidjeti stavove kadrova iz Naše stranke poput Zvjezdana Karadžina ili Derviša Čička koji su se svrstavali u najglasnije kritičare Jasmina Imamovića?

Još će zanimljivije biti gledati kako će BH blok umarširati u slobodarsku Gračanicu u kojoj se 20 godina odvija brutalan sukob Naše stranke i SDP-a, odnosno Mirsada Čamdžića i gradonačelnika Nusreta Helića. Hoće li Čamac posrnuti i krenuti za Helićem ili će možda Nermin Nikšić “pustiti niz vodu” svog Helića zarad podrške Naše stranke Jasminu Imamoviću u Tuzli?

Rukovodstvo SDP-a kontinuirano ističe šta neće i protiv čega je, pa nije nikakvo čudo da su se lako dogovorili da budu protiv načelnika Edina Delića, kao jednog od najboljih načelnika u BiH. Ali problem nastaje kada trebaju biti “za” nešto, a da to nije “sarajevska milijarda”.

Socijaldemokratama BiH je jasno da je BH blok politički Frankeštajn skrojen da bi se osvojio Sarajevski kanton, te da nikome od stranačkih vrhova BH bloka nije bilo ni na kraj pameti šta će biti sa Lukavcem, Tuzlom, Gračanicom i ostatkom BiH.

Pitamo se kako će koncept koji ne može preživjeti od Gračanice do Tuzle spasiti Bosnu i Hercegovinu?

Odgovor je jednostvan: nikako!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Socijdemokrata BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo