Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 14:34 |

Usvojeni programi rada Vlade i Skupštine SBŽ-a

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 30. siječnja (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je danas Program rada Vlade SBŽ-a za 2020. godinu koji, kako je rečeno, predviđa donošenje 25 zakona te strateških dokumenata poput Okvirne strategije razvoja SBŽ-a od 2021. do 2027. godine.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo (SDA) kazao je novinarima da su u planu kako nova zakonska rješenja, tako i izmjene i dopune postojećih, dodavši da program predviđa izmjenu i dopunu Prostornog plana koji je bitan za daljnji razvoj SBŽ-a.

Program rada, uz ostalo, definira i konačnu trasu brze ceste na dionici Lašva - Nević Polje.

- Ključni broj zakona je iz oblasti obrazovanja, i to je poruka da obrazovanje treba pretrpjeti snažne reforme i napredak. Vidjet ćemo kako će resorno ministarstvo odgovoriti na taj izazov - kazao je Lendo.

Na sjednici je usvojen i Program rada Skupštine SBŽ-a za ovu godinu, koji je, kako je istaknuo predsjedatelj Josip Kvasina (HDZ BiH), usklađen s programom rada Vlade.

- Nadamo se da će Vlada u ovoj godini dostaviti većinu onoga što je predvidjela u svome programu, tako da o tome možemo i mi raspravljati. To se pogotovo odnosi na one propise koji su dugo u proceduri iz niza razloga. Međutim, nitko ne sprječava bilo kojeg zastupnika da sukladno poslovničkoj proceduri sam predloži zakone i ja ih potičem da to urade - kazao je Kvasina.

Skupština SBŽ-a danas je, među ostalim, usvojila Izvješće o srednjoročnoj evaluaciji integrirane Strategije razvoja SBŽ-a od 2016. do 2020.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada FBiH na današnjoj sjednici usvojila program rada do 2026. godine (VIDEO)

Odlukom Skupštine proračun SBŽ-a umanjen za pet milijuna maraka

Povećanje obima usluga UKC Tuzla za pacijente

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana