Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 16:29 |

EUFOR nije kontaktirao Ministarstvo prosvjete RS u vezi s Vučićevom donacijom

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. januara (FENA) - Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) potvrdili su danas da ih iz Kancelarije EUFOR-a u Banjoj Luci nisu kontaktirali sa zahtjevom da posjete školu u Mrkonjić Gradu u povodu jučerašnje donacije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, niti su zaprimili pisani zahtjev. 

Direktor Gimnazije iz Mrkonjić Grada Zoran Bjelajac obavijestio je danas resorno ministarstvo da su ga, telefonskim putem, kontaktirali iz Kancelarije EUFOR-a u Banjoj Luci sa zahtjevom da posjete školu povodom te donacije.

-Po informacijama koje smo dobili od direktora škole, on ih je informisao da bez saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture ne mogu da posjete školu - navodi se u saopćenju tog resora Vlade RS-a.

Napominju da je način ostvarivanja saradnje organizacija sa srednjim školama propisan članom  51. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i uputstvom o načinu realizacije programa, projekata i drugih aktivnosti u školama.

Donacija koju je dobila Gimnazija Mrkonjić Grad, prilikom posjete predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, odnosi se na dvadeset laptop računara za kabinet informatike i sto knjiga za biblioteku, dok će finansijska pomoć namijenjena za rekonstrukciju škole i opremanje kabineta biti realizovana tokom godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Sticz sa Ademovićem i Imamovićem: EUFOR u potpunosti predan ispunjenju misije i u službi građana BiH

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana