Kultura     | 31.01.2020. 10:28 |

'Charlama subotom u 13' - Putovanje muzejom savremene umjetnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Epizoda "Putovanje muzejom savremene umjetnosti" iz TV serijala "Čekajući 2001 Sarajevo" reditelja Jasmina Durakovića, emitiranog u periodu 1998. - 2000. bit će prikazana sutra u sklopu novog programa "Charlama subotom u 13".

Riječ je o epizodi posvećenoj izložbi Ars Aevi održanoj 1999. godine u sarajevskoj Skenderiji. U emisiji se pojavljuju akteri priče o stvaranju velike svjetske umjetničke kolekcije savremene umjetnosti u Sarajevu, ali je bio i povod autoru i novinaru Nisvetu Džanki da kroz razgovor sa Jusufom Hadžfejzovićem otvore dijalog o tome šta savremena umjetnost danas uopće znači u svijetu i u BiH, saopćeno je iz galerije Charlama.

Serijal "Čekajući 2001 Sarajevo" bio je avangardni TV magazin, koji je radikalno istraživao mogućnosti TV medija, uz upotrebu elemenata filmskog jezika i video arta.

Projekat je autorski i rediteljski vodio Jasmin Duraković, a okviru serijala su autor i Nisvet Džanko pokrenuli dokumentarni TV serijal "Pozitivna geografija".

Program će biti realiziran u Galeriji Charlama u Centru Skenderija, saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izložba radova Dragana Sovilja večeras u galeriji 'Zvono'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom