Sport     | 31.01.2020. 08:17 |

Čelik suspendovao Blaževića, Keita i Bradji idu u makedonski klub Skhupi

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 31. januara (FENA) - Nogometni klub Čelik suspendirao je hrvatskog nogometaša Antu Blaževića, koji se nakon priprema u Ljubuškom nije priključio timu na pripremama u Antaliji, potvrdio je Feni sportski direktor Čelika Edin Prljača.

Blažević bi, prema pisanju nekih medija, nakon veznjaka Nermina Jamaka i stopera Luke Miletića mogao preći u sarajevski Željezničar.

- Blažević se nije pojavio na prozivci, naknadno se bio priključio u Ljubuškom, a sada nije došao u Antaliju pa je suspendiran. On je naš igrač pod ugovorom - kaže Prljača.

Sportski direktor zeničkog kluba najavljuje da će u makedonski Skhupi preći Mussa Keita i Armel Bradji, koji je prošlog ljeta i došao u Zenici iz tog kluba s kojim je Čelik u zadnjem pripremnom susretu odigrao neriješeno 2:2.

U tom, inače trećem susretu na ovim pripremama nastupile su i novajlije Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković te Mario Crnički, koji je stigao na posudbu iz Sarajeva, a koji je, uz Aidina Mahmutovića, bio je i strijelac gola za Čelik.

- Nije se vratio ni Paragvajac Filipito Carlos, koji je kod nas bio na posudbi a koji je izrazio želju da karijeru nastavi u nekom drugom klubu. U potrazi smo za novim igračima. Trenutno na treningu imamo šest igrača na probi, a dvojicu smo jučer otpremili jer smo procijenili da nam neće moći pomoći u nastavku sezone - kaže Prljača.

On najavljuje da će sutra igrati i četvrtu kontrolnu utakmicu, a rival će im biti ruski drugoligaš Fakel. Definitivno su, kaže Prljača, popunili i termin za 5. februar, kada će igrati protiv danskog Fremad Amagera, koji se takmiči u drugom rangu, a koji s klupe predvodi bh. stručnjak Azrudin Valentić.

Zeničani su u prvom kontrolnom meču u Antaliji s 1:2 izgubili od kazahstanskog premijerligaša Taraza, a u drugom su s 1:0 savladali kosovski Gjilane. Pripreme završavaju 10. februara, a dan ranije će odigrati i posljednju kontrolnu utakmicu protiv Atyraua iz Kazahstana.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom