Bosna i Hercegovina     | 31.01.2020. 10:17 |

Ministrica Turković primila ambasadora Republike Turske Halduna Koça

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u nastupnu posjetu veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koça - saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministrica Turković istaknula je posebne i bliske veze koje BiH ima s Turskom kao i odlične bilateralne odnose. Pozdravila je intenzivnu suradnju u svim oblastima i izrazila uvjerenje da će u budućnosti biti nastavljena još većim intenzitetom.

Istaknula je da se u BiH izuzetno cijeni dosadašnja podrška i pomoć koju je Turska kao iskreni prijatelj pružila našoj zemlji u mnogim oblastima i u različitim vidovima.

Značajnom je ocijenila i tursku potporu euroatlantskom putu BiH koja je vrlo bitna zbog ukupne sigurnosti i stabilnosti cijele regije.

Izrazila je spremnost da se odlični politički odnosi iskoriste za dalje unapređenje veza BiH sa Turskom prije svega u oblasti ekonomske suradnje i to kroz organizaciju ekonomskih foruma, ali i kroz direktne kontakte između privrednika.

Ambasador Koç je naglasio da njegova zemlja snažno podupire suverenitet, teritorijalni integritet i multietničnost Bosne i Hercegovine. Izrazio je zadovoljstvo trajnim i iskrenim prijateljstvom dvije države.

Naveo je da će Turska nastaviti unapređivati suradnju s BiH u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Također je istaknuo da je napredak BiH na euroatlantskom putu, za koji postoji snažna Turska potpora, bitan za sigurnost regije, što se pokazalo i tokom migrantske krize.

Na sastanku je razgovarano o budućoj suradnji, razmijeni posjeta na svim razinama, kao i drugim aktualnim temama iz regije i svijeta - navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turković i Cavusoglu o jačanju ekonomskih odnosa te realizaciji započetih projekata

Turković i Fajon - Slovenija kontinuirano podržava evropski put BiH (VIDEO)

Stabilnost u regiji, jačanje ruskog uticaja i reforme u fokusu sastanka Fajon i Turković

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'