Bosna i Hercegovina     | 31.01.2020. 14:19 |

Oduzeta vozila osobama koje su ometale saobraćaj na autoputu A1 kod Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su nadležnom Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu uputili zahtjev za izdavanje naredbe o privremenom oduzimanju vozila od učesnika koji su se nesavjesno i bahato ponašali na dijelu autoputa u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Naredba je izdata i zbog predmetnih prekršaja, kao i drugih predmeta, s ciljem zaštite interesa opće sigurnosti i čuvanja života i zdravlja ljudi, što je Sud i prihvatio.

S tim u vezi, Sud je izdao pismenu naredbu o privremenom oduzimanju vozila: Nissan “Qashqai” registarskog broja T43-A-168, “Mercedes” registarskog broja K30-E-950 i “VW Golf” registarskog broja T84-A-457, kao i drugih predmeta korištenih tokom izvršenja prekršaja, odnosno video-snimaka kao dokaznog materijala.  

Naredbu su izvršili policijski službenici Jedinice za saobraćaj i privremeno oduzeta vozila, odnosno, predmete deponovali do donošenja konačnog rješenja u prekršajnim postupcima.

Tokom narednog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavt iće izvršavati zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te se neće tolerisati bilo kakvo neodgovorno i protivpravno ponašanje bilo kojeg pojedinca ili grupe, pogotovo na način da se takvim ponašanjem dovodi u pitanje normalno odvijanje saobraćaja na ulicama i putevima u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nakon što je na portalu Klix.ba objavljen snimak opasne vožnje na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, brzom reakcijom policijskih službenika MUP-a KS identifikovana su vozila i osobe koje su učestvovale u tom prekršaju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

MUPKS - Sud ni do danas nije dostavio pravosnažnu sudsku presudu protiv Benjamina Spahovića

Prof. Deljkić: Prijedlog da posjedovanje droga ne bude krivično djelo, već da uđe u prekršajnu zonu (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu