Sport     | 31.01.2020. 15:58 |

Fudbaleri Željezničara otputovali na pripreme u Antaliju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Fudbleri Željezničara otputovali su sa sarajevskog aerodroma u tursku Antaliju, gdje će boraviti na pripremama do 11. februara.

Nakon dvanaestodnevnih priprema u Međugorju, Željezničar će u Antaliji obaviti dio priprema i   odigrati četiri pripremne utakmice. "Plavi" će biti smješteni u hotelu Sentido Zeynep u oblasti Belek, saopćeno je putem zvanične Facebook stranice tima s Grbavice. 

Na pripreme su otputovali: Vedran Kjosevski, Filip Erić, Jasmin Kršić, Siniša Stevanović, Antonio Pavić, Srđan Stanić, Eldar Šehić, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Kosorić, Frane Ikić, Luka Miletić, Mehmed Alispahić, Damir Sadiković, Petar Bojo, Dženan Osmanović, Amar Mehić, Nermin Jamak, Mustafa Mujezinović, Semir Štilić, Semir Dacić, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Dženan Zajmović, Ivan Lendrić, Ermin Zec, te članovi stručnog štaba.

Željezničar će tokom boravka u Antaliji odigrati četiri pripremne utakmice, a prva je na rasporedu 3. februara protiv Olimpije. Dva dana kasnije igrat će protiv ekipe Akhmat Grozny, a 6. februara odigrat će meč protiv Proletera iz Novog Sada. Posljednji kontrolni meč u Antaliji igrat će 10. februara protiv Zorye. 

– Već u ponedjeljak igramo prvu utakmicu. Osvježavat ćemo ekipu na ovom dijelu priprema gdje nas očekuju i bolji tereni. Želimo ući u neki ritam treniranja koji je bliži onome koji nas očekuje u prvenstvu. Nećemo trenirati svaki dan po dva puta, radit ćemo malo više na taktici i tehnici. Do sada smo imali dobre vremenske uslove , tereni su bili jako korektni. Odradili smo sve što smo željeli. Odigrali smo tri netipične pripremne utakmice - istakao je trener ekipe Amar Osim.

Igrač Željezničara Mladen Veselinović naglašava da je teži dio priprema iza ekipe.

- Radilo se na fizičkoj spremi. Sada nas očekuju pripreme u Antaliji gdje ćemo mislim raditi malo lakše. Uslovi u Međugorju su bili ok, nije bilo blata kao prethodnih godina, ali najvažnije je da se niko nije povrijedio i da se nastavimo kvalitetno spremati za nastavak sezone - rekao je Veselinović.

Željezničar će prvi trening u Beleku obaviti sutra.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Zrinjski u subotu dočekuje Željezničara, Petrović najavio promjene u sastavu 'Plemića'

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!