Bosna i Hercegovina     | 31.01.2020. 16:42 |

Brkić predvodio bh. izaslanstvo na konferenciji o borbi protiv kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić predvodio je danas izaslanstvo BiH na konferenciji "Counter Criminality Awards“ u Napulju.

Pored zamjenika Brkića, izaslanstvo su činili i predstavnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta IPA/2017/ "Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu“, a partneri u implementaciji projekta su njemački GIZ, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Italije i Centar za međunarodnu pravnu suradnju iz Haga – CILIC.

Korisnici projekta su Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Republika Srbija.

Zamjenik Brkić je uoči konferencije održao bilateralni susret sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Republike Italije Vitom Crimijem.

Tom prigodom sugovornici su naglasili važnost nastavka suradnje i zajedničke borbe protiv kriminala, ali i neophodnost daljnje potpore EU tim aktivnostima.

Sudionici konferencije su imali prigodu za razmjenu mišljenja i iskustava zemalja zapadnog Balkana s Vladom Italije, Interpolom i Europolom u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala te za sagledavanje novih izazova sigurnosne i policijske suradnje na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Zamjenik Brkić istaknuo je spremnost Bosne i Hercegovine na daljnju suradnju s međunarodnim faktorima i susjednim državama.

Informirao je i o koracima koje je naša zemlja poduzela u borbi protiv organiziranog kriminala, naglasivši predanost daljnjoj bliskoj suradnji te jačanju povezanosti partnera na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

Brkić je naglasio da se cijela BiH i kao područje jugoistočne Europe susreću sa istim sigurnosnim izazovima i pozdravio partnerski odnos Europske unije i zapadnog Balkana u rješavanju ovih pitanja.

Naglasio je i da BiH kao zemlja koja želi pristupiti EU pridaje veliku pozornost vladavini prava i sigurnosti, kao i da ostaje posvećena rješavanju postojećih izazova.

Na kraju konferencije, sudionicima su dodijeljene nagrade za doprinos u borbi protiv teškog kriminala, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana