Servisne informacije     | 02.02.2020. 09:18 |

FHMZBiH - Narednih dana pretežno oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Tokom naredne sedmice u BiH će biti pretežno oblačno vrijme sa kišom, susnježicom i snijegom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u ponedjeljak, 3. februara,  u većem dijelu BiH očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do 18 stepena.

U utorak, 4. februara,  pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne sa kišom u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. Prema kraju dana i u večernjim satima i u nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 9 do 14 stepeni. Pad temperature tokom poslijepodneva i noći.

U srijedu, 5. februara,  pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. U ostataku Bosne očekuje se kiša. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 4 do 10 stepena Celzijevih.

U četvrtak, 6. februara,  u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -3 do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu od 3 do 9 stepeni.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otkazan drugi trening i spust skijašica u norveškom Kvitfjellu, Muzaferija u finalu spusta

FIS ponovo na mukama, vremenske prilike i u Norveškoj nepovoljne za takmičenje

Tokom sedmice nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo