Sport     | 03.02.2020. 10:46 |

Tanović i Del Alba osvojile drugo mjesto na UCI S2 Costa Blanca utrci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović i najbolja španska biciklistkinja Rocio Del Alba Garcia Martinez, takmičarke BH Tempo tima, osvojile su drugo mjesto na timskoj etapnoj utrci Costa Blanca kategorije UCI S2.

Pobjedu su u paru odnijele Belgijanka Michiels Githa i Australijanka Rebeca Mcconnell. Reprezentativke Estonije Janika Loiv i Greeta Steinburg, upotpunile su podiji osvojivši treće mjesto.

Na jednoj od najsprestižnijh utrka u Evropi koja se vozila u četiri etape nastupilo je 900 takmičara, dok su najbolji osvojili UCI bodove koji se boduju za plasman na Olimpijske igre u Tokio.

 - Rocio i ja smo se slagali savršeno i svakog trenutka smo bile podrška jedna drugoj. Pokazale smo pravi timski duh kakav je potreban za osvajanje drugog mjesta pored ovako zahtjevne konkurencije. Etape su bile tehnički i fizički veoma izazovne što je bila sjajna priprema za ostatak sezone. Iako je ostalo još dosta do glavnog dijela sezone izuzetno sam zadovoljna svojom formom i pokazanim na utrci - rekla je Lejla tanović.

Tanović i njena partnerka su na sve četiri etape zauzele drugo mjesto kao i u generalnom plasmanu, što im je donijelo po 70 UCI bodova. 

- Lejla i Rocio su vozile iskusno i uspjele su izbjeći ozbiljnije padove ili tehničke probleme. Lejla je još jednom svojim vožnjama pokazala da se može nositi sa najboljima na svijetu i siguran sam da ćemo do kraja sezone zabilježiti sjajne rezultate. Nakon samo nekoliko dana odmora čeka nas još jedan blok priprema za predstojeću sezonu - izjavio je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Naredna utrka za Tanović je XCO Chelva kategorije UCI C1, koja se također održava u Španiji, a nakon toga starta sa pripremama za etapnu utrku UCI S1 Grand Prix Banja Luka, na kojoj je prošle godine odnijela pobjedu. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Posljednja Ćiro biciklijada u 2023 godini promovirala cikloturističke potencijale grada Stoca

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!