Kultura     | 03.02.2020. 11:51 |

Aidi Šećić-Nezirović iz Sarajeva prvo mjesto na konkursu Časopisa 'Avlija'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Prvo mjesto za poeziju na 9. međunarodnom konkursu Časopisa za kulturu, književnost i društvene teme "Avlija" za najbolju neobjavljenu pjesmu i priču u regionu za 2019. godinu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku pripalo je Aidi Šećić-Nezirović iz Sarajeva za pjesmu "Gospođa ministrica".

Drugo mjesto dijele Ivo Mišur iz Zagreba sa pjesmom "Pokoravanje Europe" i Jasmin Dorić iz Srebrenika sa pjesmom "Enciklopedija o životinjama", dok treće mjesto dijele Igor Divković iz Zagreba sa pjesmom "Moći doći" i Ibrahim Osmanbašić iz Sarajeva sa pjesmom "Pismo bratu u tuđini", saopćeno je iz redakcije časopisa za kulturu, književnost i društvene teme "Avlija".

Dženita Hrnjičić iz Sarajeva sa pričom "Kraj Sene" osvojila je prvo mjesto za prozu, drugo je zauzeo Mirza Herco iz Breze sa pričom "Halt! Halt!", dok treće mjesto dijele Emina Vildić iz Tuzle sa pričom "Pertle" i Borka Bokan-Brnović iz Podgorice sa pričom "Crvene čizmice".

Deveti međunarodni konkurs za najbolju priču i pjesmu u regionu za 2019. godinu je realizovan u sklopu projekta pripreme i štampanja 21. i 22. broja časopisa "Avlija" koji je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore na konkursu "Podignimo zavjesu nezavisne kulturne scene".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinje internet glasanje za učeničke radove pristigle na ovogodišnji Konkurs 'Mladi i naslijeđe'

'Partner' nagradio uspješne organske proizvođače

Raspisan konkurs za prijem 36 policajaca  i četiri  mlađa inspektora u MUP-u BPK Goražde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta