Bosna i Hercegovina     | 03.02.2020. 12:59 |

Pokušali izaći iz BiH s krivotvorenim dokumentima Izraela i Velike Britanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. veljače (FENA) - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo (JGPAS), u subotu, 1. veljače, kontrolom putovnice stranog državljanina na letu za Stuttgart otkrili su krivotvorenu putnu ispravu Izraela kojom je pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine.

Na drugoj liniji graničnih provjera službenici navedene jedinice našli su i krivotvorenu osobnu iskaznicu Izraela. Osoba nije posjedovala identifikacijske dokumente na osnovu kojih bi se utvrdio identitet, a u razgovoru sa službenicima JGPAS-a izjavila je da dolazi iz Republike Turske, priopćeno je u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, stranom državljaninu odbijen je izlazak iz BiH te je predan pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišili su slobode stranog državljanina nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz BiH s krivotvorenom putnom ispravom Velike Britanije za koju je dodatnim provjerama utvrđeno kako je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Ni ovaj strani državljanin nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima navedene jedinice granične policije izjavio je da dolazi iz Pakistana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "krivotvorenje isprave" protiv stranog državljanina bit će dostavljeno izvješće Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci.

Strani državljanin predan je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, a otkriveni krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu