Bosna i Hercegovina     | 03.02.2020. 15:13 |

Potpredsjednica Mahmutbegović dodijelila stipendiju kćerki Sulejmana Zećirija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović  primila je danas u posjetu Sulejmana Zećirija iz Hadžića, više puta ranjavanog demobilisanog borca Armije Republike BiH, oca osmero djece, koji je prošle sedmice pronašao novčanik sa 5.000 KM i vratio ga vlasniku.

Zajedno za Zećirijem susretu sa potpredsjednicom Mahmutbegović prisustvovala je i njegova kćerka Mirsada, učenica prvog razreda Tekstilne škole.

Želeći javno izraziti priznanje Sulejmanu Zećiriju koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, potpredsjednica Mahmutbegović je odlučila dodijelit jednogodišnju stipendiju njegovoj kćerki za školovanje.

- Želimo podržati vaše poštenje i borbu za porodicu. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed - kazala je, uz ostalo, Mahmutbegović tokom susreta, interesujući se za uslove u kojima živi inače 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri, bivši borac 109. i 145. brigade Prvog korpusa Armije RBiH, koji je rat proveo na Treskavici i drugim bosanskohercegovačkim ratištima, gdje je ukupno tri puta ranjen, kazao je da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati vlasniku. 

Odbio je i namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pošteni pronalazak.

Zećiri je bez zaposlenja, ali uspijeva da izdržava svoju porodicu baveći se poljoprivredom, a tokom ljeta radi i u šumi. Najveća mu je želja da odškoluje djecu i da dočeka da njegovi sinovi dobiju zaposlenje, što mu je ranije obećavano.

Uputio je izraze zahvalnosti potpredsjednici Mahmutbegović, dodavši da mu mnogo znači što je njegova gesta prepoznata i kod nosilaca najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove kćerke, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Muzej ratnog djetinjstva raspisao konkurs za stipendiju 'Lejla Hairlahović-Hušić'

Mahmutbegović: Sebija Izetbegović je magistrirala sa desetinama svjedoka, a ne sama pred sobom u četiri zida

Mahmutbegović: Zaustaviti hajku na reisa Kavazovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'