Svijet     | 03.02.2020. 20:54 |

Anketa - Angela Merkel ostaje najpopularniji njemački političar

FENA Internet

BERLIN, 3. februara (FENA) - Kancelarka Angela Merkel ostaje najpopularniji njemački političar, sudeći po anketi koju je proveo institut za istraživanje javnog mnijenja Forsa, objavljenoj u ponedjeljak.

U prvoj rang listi instituta Forsa u ovoj godini, Merkel je dobila 59 od 100 poena i zadržala je svoju poziciju iz prošle ankete. Forsa redovno utvrđuje nivo povjerenja koji njemački građani imaju u svoje političare.

- Veliko povjerenje koje uživa Angela Merkel pokazuje da se ona u javnosti smatra nekom vrstom predsjedničkog kancelara koji se postavlja  iznad stranačkih i političkih svađa – izjavio je Manfred Guellner, čelnik Forse, komentirajući rezultate ankete.

Čelnik njemačke stranke Zelenih Robert Habeck slijedi iza Merkel na drugom mjestu s 50 poena, bilježeći pad od jednog poena s prethodne ankete, uprkos tome što je kritikovan u širokoj javnosti zbog agresivnih izjava o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u Davosu.

Habeck je nazvao govor koji je održao Trump na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu kao najgori govor koji je čuo u životu, prenosi Xinhua.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Britanskim konzervativcima prijeti najgori rezultat u historiji

Nova anketa previđa da će francuska krajnja desnica na EU izborima imati najbolji rezultat ikad

Anketa - Amerikanci nezadovoljni izbornim revanšom Trumpa i Bidena

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije