Bosna i Hercegovina     | 04.02.2020. 10:59 |

Terapija za štićenike Centra za Daunov sindrom iz oblasti pčelarstva i voćarstva

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. februara (FENA) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić razgovarao je danas s direktorom Daun sindrom centra Banja Luka Zoranom Jelićem i štićenicima te ustanove s kojima je dogovorio realizaciju mjera koje će omogućiti njihovo uključivanje u radionice i terapije iz oblasti pčelarstva i voćarstva.

Sastanak je održan kako bi se dogovorili detalji projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Daun sindrom centra "Pčele i mi“, u okviru kojeg će predstavnici Ministarstva održati deset radionica na kojima će naučiti više o granama voćarstva i pčelarstva.

Dogovorena je i posjeta ministara iz Vlade RS radionici u Banji Vrućici kod Teslića u martu, tokom koje bi štićenici Centra za Daunov sindrom pravili ljekovite pripravke na bazi bilja i pčelinjih proizvoda.

U okviru projekta oni će posjetiti i Poljoprivredne škole Banja Luka, gdje će se upoznati sa plasteničkom proizvodnjom i proizvodnjom sokova, a omogućit će im se i rad u rasadniku koji se nalazi u okviru ove škole.

Štićenici Centra za Daunov sindrom biće uključeni i u terapije Inhal centra u Prijedoru, gdje će samostalno vršiti usluge termoterapije, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'