Sport     | 04.02.2020. 12:22 |

Počele pripreme fudbalera FK Guber za proljetni dio sezone

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 4. februara (FENA) - Na gradskom stadionu u Srebrenici proteklog vikenda obavljena je prozivka fudbalera FK Guber i prvi trening, čime su zvanično počele pripreme za proljetni dio sezone u okviru Regionalne lige RS-a - grupa Istok.

Predsjednik Uprave FK Guber Zijad Zijo Salimović je predstavio novog trenera FK Guber Slađana Stankovića.

- Na igračima je da zadovolje kriterije trenera. Na nama je da ostvarimo uspjeh, da uspijemo opstati u okviru Regionalne lige. Vjerujem da to svi zajedno, ekipa, trener i uprava, možemo ostvariti - istakao je Salimović te dodao da će ekipa u narednim danima biti kompletirana.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić, koji je prisustvao početku priprema i tom prilikom uručio nekoliko kompleta trenerki, najavio je da će Opština pružiti podršku FK Guber.

- Mogu obećati veći budžet FK Guber, ali to ćemo raditi od druge polovine godine, kada vidimo da ste i vi na istom putu, kao i mi. Ovaj klub treba da bude respektabilan. Od vas tražim da klub gledate kao svoju kuću, kao što i ja gledam opštinu Srebrenica kao svoju kuću. Opredjeljen sam da postignemo dobre rezultate, bez obzira ko vodi klub, ko igra. Ulagat ćemo i u infrastrukturu stadiona - kazao je Grujičić.

Novi trener FK Guber Slađan Stanković zahvalio je upravi kluba koja mu je omogućila da dođe u FK Guber.

- Zadatak nam je da opstanemo u ligi. Budite sigurni u sebe. Prva i osnovna stvar je da vjerujemo jedni drugima. Sve što bude problema moramo rješavati na normalan, ljudski način kroz razgovor. Želim nam svima sretan i uspješan rad – rekao je Stanković.

U proteklom periodu dosta toga je urađeno na uređenju klupskih prostorija FK Guber, ali ima još radova na čišćenju kanalizacionih i vodovodnih instalacija, uređenju toaleta, te čišćenju i opremanju svlačionica i kompletiranju nedostajuće opreme.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'