Bosna i Hercegovina     | 05.02.2020. 12:42 |

Pušten na slobodu Srećko Trifković,koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca

FENA Internet

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Srećko Trifković, koji se dovodi u vezu s ubistvima dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu u oktobru 2018., pušten je na slobodu, potvrdila je njegova advokatica Tatjana Savić za Klix.ba.

Trifkoviću se sudi u predmetu "Volan" u Sudu Bosne i Hercegovine.

Trifković je u pritvoru KZP-a Zenica proveo devet mjeseci. Nakon toga je uhapšen zbog sumnje da je povezan s likvidacijom Damira Ostojića Šijana te pokušajem ubistva njegove supruge Sandre Jošić. Tako je iz KPZ-a Zenica prebačen u Banju Luku. Pušten je nakon četiri mjeseca.

Osumnjičen je da je 26. i 27. jula 2018. godine u Sarajevu zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim ukrao vozilo 'Škoda Octavia'. Ukraden je karavan crne boje čiji je vlasnik njemački državljanin D. A.

Vozilo je skrivano na području Sarajeva, a na dan ubistva 5. septembra 2018. godine su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, prema ranijem planu i dogovoru s još najmanje jednom za sada nepoznatom osobom, ukradeni automobil koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Јošić.

Ostojić je ubijen s tri kratka rafala, a ispaljeno je 16 metaka od kojih je pet pogodilo u tijelo i glavu Damira Ostojića. Od zadobijenih povreda Ostojić je preminuo na mjestu događaja. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Srećku Trifkoviću određen pritvor od mjesec dana

Tužilaštvo RS zatražilo pritvor za Srećka Trifkovića

Srećko Trifković će danas biti sproveden u Tužilaštvo RS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'