Svijet     | 05.02.2020. 15:10 |

Zovko pozdravlja dodjelu nagrade za uspješnost Sjevernoj Makedoniji i Albaniji

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 5. veljače (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko podržava prijedlog da se nagrada za uspješnost IPA II. dodijeli Sjevernoj Makedoniji i Albaniji jer je mišljenja da su upravo te dvije zemlje postigle ogroman napredak u reformama vezanima za EU kao i u učinkovitom korištenju sredstava EU-a.

Navedena nagrada dodjeljuje se zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za provedene izvanredne reforme na putu prema europskim integracijama, priopćio je Ured zastupnice Zovko.

Zastupnica Zovko je izrazila potporu na sastanku tijekom kojeg je povjerenik za susjedstvo i politiku proširenja Oliver Varhelyi obrazložio prijedlog Komisije da se nagrada dodijeli Sjevernoj Makedoniji i Albaniji.

Zovko se kao suizvjestiteljica za međuinstitucionalne pregovore o instrumentu pretpristupne pomoći IPA III. nadalje fokusirala na pitanje učinkovitosti aktualnih IPA propisa.

Naglasila je da aktivno radi na budućem programskom okviru sa snažnom uključenošću Europskog parlamenta, što će pomoći poboljšanju izgradnje institucija u zemljama korisnicama, te osigurati održivo društvo te mir i stabilnost, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sjeverna Makedonija: Drugi krug predsjedničkih izbora 8. svibnja

Danas predsjednički izbori u Sjevernoj Makedoniji, sedam kandidata za predsjednika

Zovko o upisu spomenika univerzalne vrijednosti na UNESCO-ov popis svjetske baštine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu