Ekonomija     | 06.02.2020. 09:53 |

Lukavac - GIKIL dobio novi Nadzorni odbor

FENA Saopćenje

LUKAVAC, 6. februara (FENA) - Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novi Nadzorni odbor na Skupštini društva koja je održana u srijedu.  

U novi sastav ovog nadzornog tijela, a nakon razrješenja svih ranijih članova, imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je Uprava kompanije donijela odluku o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu s odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije BiH.

Skupština društva usvojila je i finansijski izvještaj o poslovanju kompanije za 2018. godinu, a donesena je i odluka da se broj članova Uprave GIKIL-a proširuje sa sadašnja aktivna tri na ukupno šest članova.

Novi Nadzorni odbor u narednim danima održat će i svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj će biti izabran i predsjednik novoimenovanog nadzornog tijela, a nakon toga uslijedit će i imenovanje generalnog direktora i ostalih članova Uprave, saopćeno je iz GIKIL-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

GIKIL pustio u rad savremeno postrojenje za prečišćavanje tehnoloških otpadnih voda

Dženana Turković predložena za v.d direktora kompanije “Ginex” Goražde

Nadzorni odbor Ginexa odgodio postupanje prema odluci Vlade FBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana