Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 12:13 |

Pavlović: Mostar pretrpio velike štete, zasad nema ozlijeđenih

FENA Denis Leko

MOSTAR, 6. veljače (FENA) - Uslijed jakog olujnog vjetra koji je sinoć zahvatio Hercegovinu, Mostar je pretrpio značajnije materijalne štete. Vjetar je rušio dimnjake, fasadne zidove te lomio stabla koja su padala na prometnice i vozila - istaknuo je u izjavi za Fenu glasnogovornik Stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske Županije Pero Pavlović.

- Bilo je šteta i u nekim drugim općinama, ali čini mi se da je u Mostaru to najizraženije. Prema pokazateljima vjetar je prelazio 115 kilometara na sat, ali trenutno ne mogu govoriti o kojim iznosima šteta je riječ, to će se znati nakon što Civilne zaštite jedinica lokalne samouprave utvrde i provedu potrebne aktivnosti. Činjenice su da je bilo lomljenja stabala koja su pala na vozila, rušenja određenih dimnjaka, nekoliko fasadnih zidova, a vjetar je prevrtao i prikolice kamiona - kazao je Pavlović.

Ističe kako je dobar pokazatelj to, da zasada nema informacija o ozlijeđenim osobama kao i da se vrijeme smiruje.

- Jutro je puno mirnije i ugodnije nego noć koja je iza nas, a najave meteorologa govore o dodatnom smirivanju -dodao je Pavlović.

Napomenuo je kako je bilo dosta poteškoća u prometovanju te kako su na uklanjanju stabala tijekom noći radili pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

- Iza mostarskih vatrogasaca je najburnija noć, imali su oko deset poziva zbog požara, oko 15 intervencija tehničke naravi gdje su uklanjali stabla koja su pala na prometnice, određene limove i drugo. Oni su ti koji su radili cijelu noć, očistili prometnice i pomogli da grad nesmetano funkcionira - zaključio je Pavlović.

Štete su zabilježene i u ostalim gradovima na području Hercegovine, a zbog snažnog vjetra izdano je upozorenje za područje cijele BiH.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana