Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 13:55 |

Stožer CZ Grada Mostara: Evidentirati štete od olujnog vjetra

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. veljače (FENA) - U olujnom vjetru koji je noćas i jutros pogodio Mostar i Hercegovinu nema ozlijeđenih niti stradalih osoba, ali su pričinjene brojne štete na kućama, zgradama, gospodarskih objektima, automobilima, stablima, reklamnim panoima, izvjestio je Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj sjednici u četvrtak u Mostaru.

 Stožer je zaključio kako po svim parametrima nema uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće, a sve štete koje su nastale trebaju se evidentirati.

 Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe, kazao je kako su imali 23 intervencije te kako su na svaki poziv odgovorili.

 Naglasio je vrlo dobru koordinaciju s komunalnim poduzećima i policijom i dodao kako će se, nakon što policija evidentira i pripremi foto dokumentaciju za svaki oštećeni ili uništeni automobil, pristupiti uklanjanju porušenih stabala.

 Predstavnici Vodovoda izvijestili su kako su od posljedica porušenih stabala imali intervencija na puknutim cijevima, ali da se te posljedice otklanjaju nakon što su im vatrogasci omogućili da pristupe mjestu događaja.

 Iz komunalnih poduzeća su kazali da su njihovi djelatnici već od noći u 22 sata imali različite intervencije na terenu i da je cijela noć protekla u otklanjanju posljedica izazvanih olujnim vjetrom, a s pojačanim aktivnostima nastavit će i danas.

 Oni su pozvali sve vlasnike reklamnih panoa da su dužni žurno ukloniti one panoe koji su porušeni ili jako oštećeni. Također, građani su pozvani preventivno da čiste i održavaju dimnjake u kućama i zgradama, što je zakonska obveza.

 Sjednica je održana pod predsjedanjem zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Mostara, gradonačelnika Ljube Bešlića, priopćio je Sožer civilne zaštite Grada Mostara.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'