Regija     | 06.02.2020. 13:11 |

Zbog vjetra i snježnih nanosa u Srbiji prometni kolaps

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 6. veljače (FENA) - U Srbiji su, zbog jakog vjetra i visokih snježnih nanosa, zatvorene za promet magistralne ceste Novi Pazar-Sjenica i Sjenica-Ivanjica. Cestari i vatrogasci su u tom kraju evakuirali ljude iz 70 vozila koji su bili pod snježnim nanosima.

Također, ma Pešteri je pronađeno tijelo muškarca u jednom vozilu koji je bio pod snježnim nanosom, prenosi Radiotelevizija Srbije.

"Bilo je više od 70 vozila pod snježnim nanosom, mi smo do pet sati jutros izvlačili ljude, dosta je tu bilo i djece", kazao je direktor AD "Novi Pazar put" Aleksandar Grbović.

Dodaje da je teška situacija i na cestama prema Goliji, i u pravcu iz Raške i iz Novog Pazara.

Najveće probleme, kaže, u otklanjanju snježnih nanosa stvarao je jak vjetar koji je dostizao brzinu i do 80 kilometara na sat.

Objasnio je da imaju više od dvadeset strojeva za snijeg, ali da je vjetar toliko jak i da se pet minuta nakon prolaska stroja napravi nanos po dva, tri metra.

Tamošnji MUP je priopćio da je pretragom terena na cesti Novi Pazar–Sjenica pronađeno tijelo starijeg muškarca u jednom osobnom vozilu koje je također bilo pod nanosom snijega.

Auto moto savez Srbije napominju kako je i dalje zbog jakog sjeverozapadnog vjetra uz snježne padaline na cestama u planinskim predjelima otežan promet.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'