Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 14:36 |

Vlada SBŽ-a u županijske organe uprave prima 369 volontera

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 6. veljače (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) potvrdila je danas listu na kojoj je 369 osoba koje su primljene na stručno osposobljavanje u županijske organe uprave, bez zasnivanja radnog odnosa.

Kako je rečeno novinarima, prvi put primljeni su svi koji su aplicirali za volonterski staž, a koji su ispunjavali uvjete.

Ministar obrazovanja, kulture, mladih i sporta SBŽ-a Bojan Domić kazao je da je ove godine bilo znatno manje prijavljenih nego prethodnih godina.

- Prvi put su angažirani svi volonteri koji su ispunjavali uvjete. Ovo godine bilo je 400 i nešto prijava, prošle godine ta brojka bila je 800, a prijašnjih godina i veća. To je ono što nas zabrinjava - dodao je Domić.

Premijer Tahir Lendo kazao je da volonterski program SBŽ-a košta između tri i tri i pol milijuna maraka godišnje, te je najavio još jedan natječaj za mlade u obrazovanju.

- Na njega će se moći prijaviti oni koji su završili fakultete iz oblasti sporta i kulture. Bit će, također, još jedan natječaj kojim ćemo pomoći asistentima u nastavi da završe volonterski staž - naglasio je Lendo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Projekt 'Beyond Words' podržao program volontiranja u Memorijalnom centru Srebrenica

Javni poziv za prijavu kandidata za volontersku nagradu 'Gordana Jelić'

Javni oglas za prijem UN volontera u zajednici u oblasti angažmana mladih

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu