Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 14:20 |

Potvrđene prvostepene presude Izetu Redžoviću i Bojanu Raoniću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je  drugostepenu presudu u predmetu Izet Redžović i drugi kojom su, kao neosnovane, odbijene žalba Tužilaštva BiH i žalbe branilaca optuženih, te je potvrđena prvostepena presuda Suda BiH od 12.07.2019. godine.

Prvostepenom presudom Suda BiH optuženi Izet Redžović i Bojan Raonić oglašeni su krivim da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sud je optuženog Izeta Redžovića osudio na kaznu zatvora od pet godina i osam mjeseci, a optuženog Bojana Raonića na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Optuženi Bojan Melezović, Salih Bota, Admir Malić, Nedžad Bajrović, Mithad Vejo i Bojan Raonić oslobođeni su od optužbe da su radnjama opisanim u oslobađajućem dijelu izreke presude počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. stav 2. KZ F BiH u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. u vezi sa stavom 1. i ovjeravanje neistinitog sadržaja iz člana 375. stav 2. u vezi sa stavom 1. istog zakona, dok je prema optuženom Bojanu Raoniću optužba odbijena u odnosu na radnje opisane u odbijajućem dijelu presude, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'