Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 14:31 |

Jači udari vjetra zahvatili i ZHŽ

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 6. veljače (FENA) - Olujni vjetar je tijekom srijede navečer i četvrtka ujutro zahvatio i Zapadnohercegovačku županiju (ZHŽ). Jak vjetar uništio je krov na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac u Posušju, te krov Gradske sportske dvorane u Ljubuškom.

Kako se doznaje iz Uprave civilne zaštite ZHŽ-a, vatrogasci na području te županije imali su više tehničkih intervencija.  

Nekoliko stabala je iščpano i palo na kuće ili na prometnice u toj županiji, a u saniranju su sudjelovali vatrogasci i pripadnici GSS-a. Riječ je o Oklajima i Knešpolju (Široki Brijeg), Donjim Studencima (Ljubuški) te lokalitetu Bakule, Bage i Čitluk (Posušje). 

Civilna zaštita je djelovala i na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac na kojem je jak vjetar uništio krov na istočnoj tribini te bočni zid. U Ljubuškom je oštećen krov tamošnje Gradske sportske dvorane.

Pojedina sela u Širokom Brijegu su još uvijek bez struje, a oštećeno je nekoliko objekata.

Iz Civilne zaštite ističu kako ozlijeđenih osoba nema niti u jednoj od četiri lokalne jedinice samouprave u toj županiji.

Po riječima ravnatelja Uprave civilne zaštite te županije Drage Martinovića, po svim parametrima nema uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće.

- Po informacijama koje imam od gradonačelnika i načelnika iz naše županije, za sada neće biti proglašeno stanje prirodne ili druge nesreće - kazao je Martinović.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'