Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 14:19 |

BiHAMK u prošloj godini zabilježio rast članstva

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Bosanskohercegovački auto-moto klub - BiHAMK je u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake, rečeno je danas na svečanoj sjednici Skupštine BIHAMK-a na kojoj su predstavljeni rezultati za proteklu i planovi za tekuću godinu.

Generalni sekretar BIHAMK-a Elmedin Bajramović kazao je da su na kraju prošle godine imali više od 61.000 članova, te da je prethodnu godinu obilježio veliki broj intervencija pomoći na cesti, oko 50.000.

- Prošle godine BIHAMK je nastavio sa realizacijom projekta video nadzora saobraćaja tako da su danas u funkciji čak 74 kamere na cijeloj teritoriji BiH - istakao je Bajramović.

Također je naglasio da su organizirali veliki broj saobraćajno-preventivnih akcija kojim je obuhvaćeno više od 30.000 učesnika, djece predškolskog i školskog uzrasta.

- Pored redovnih akcija BIHAMK je u protekloj godini  podijelio 400 autosjedalica za djecu svojih članova i u saradnji sa Međunarodnom automobilističkom asocijacijom (FIA) nastavio realizaciju projekta „Sigurno vezani u vozilu“ sa ciljem podizanja svijesti roditelja o značaju korištenja dječijih sigurnosnih autosjedalica tokom vožnje - kazao je.

Naglasio je da su u posljednjih nekoliko godina stabilizirali finansijsku situaciju te da bez značajnih kreditnih zaduženja planiraju nove investicije.

Direktor BIHAMK Asistencije Elvedin Hasanović izrazio je zadovoljstvo što je povećan broj klijenata koji koriste online aplikaciju za pomoć na cesti.

Rukovodilac Sektora za članstvo i marketing BIHAMK-a Zlatan Velić pohvalio je trend povećanja korisnika usluga BIHAM-a te najavio novu uslugu, a to je plaćanje članarine SMS-om.

Član Upravnog odbora Rasim Kadić najavio je da će u 2020. godini, između ostalog, započeti izgradnju tehničkog centra u Bihaću kako bi proširili djelatnost i u taj dio BiH.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke Muamer Salkić i generalni sekretar BIHAMK-a Elmedin Bajramović potpisali su danas i ugovor o poslovnoj saradnji čijom je realizacijom svim korisnicima BBI Premium i BBI Prestige paketa omogućena besplatna godišnja članarina u BIHAMK-u.

- BBI banka svojim klijentima nastoji pružiti vrhunski kvalitet usluge, a uspostavljanjem saradnje sa BIHAMK-om želimo našim klijentima pružiti dodatnu sigurnost i  tokom vožnje. Uz BBI kupovnu karticu naši klijenti mogu kupovati na rate do 36 mjeseci  u cijelom svijetu - izjavio je Salkić i pozvao i postojeće korisnike BBI paketa da se prijave za Premium ili Prestige pakete i ostvare i besplatnu članarinu u BIHAMK-u.

Bajramović je izrazio ponos što je BBI banka prepoznala važnost sigurnosti na cestama te što su za svoje klijente odabrali članarinu u BIHAMK-u kao dodatnu sigurnost na svim putovanjima u zemlji i inostranstvu.

Tradicionalno, na svečanoj ceremoniji dodijeljena su priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'