Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 17:01 |

ZDK - Podrška proljetnom pošumljavanju za vlasnike privatnih šuma

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. februara (FENA) - Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu - Kantonalna uprava za šumarstvo ZDK najavilo je vlasnicima privatnih šuma da će, u cilju podrške proljetnom pošumljavanju u ovoj godini, biti osiguran besplatan sadni materijal, odgovarajuća projektna dokumentacija te stručna pomoć pri izvođenju radova pošumljavanja.

Zainteresirani vlasnici privatnih šuma za detaljnije informacije mogu se obratiti na adresu Kantonalne uprave za šumarstvo ZDK (032/460-692) ili direktno kontaktirati neko od područnih odjeljenja, ovisno od lokacije gdje se privatna šuma ili šumsko zemljište nalazi, navodi se.

Kako se precizira u saopćenju za javnost vlasnici privatnih šuma dužni su da, uz zahtjev za pošumljavanje svoje parcele, dostave i odgovarajuću dokumentaciju kojom dokazuju vlasništvo nad predmetnom parcelom.

- Pošumljavanje privatnih šuma ima veliki značaj ne samo za vlasnike privatnih parcela, nego i za cijelo društvo s obzirom na lepezu općekorisnih funkcija koje šume obavljaju - saopćeno je iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK - Kantonalna uprava za šumarstvo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu