Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 16:52 |

Odlični rezultati programa 'Stariji brat, starija sestra'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 6. veljače (FENA) - Program "Stariji brat, starija sestra" do sada je pokazao odlične rezultate, pa ga je Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika odlučio proširiti i uključiti djecu koja žive izvan grada.

- U četvrtom ciklusu programa CEM je okupio 15 parova volontera i djece, koji se svakodnevno druže i slobodno vrijeme ispunjavaju različitim aktivnostima. Te aktivnosti pomažu djeci iz ranjivih grupa u osobnom i socijalnom razvoju, dok istovremeno jačaju empatiju kod volontera i daju im mogućnost da djeci budu pozitivni uzori - kazao je glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik.

Prošlogodišnji ciklus pilot radionica u koji su bili uključeni učenici Osnovne škole Turbe i Osnovne škole Nova Bila bio je vrlo uspješan, tako da je ove godine uvršten u redoviti ciklus programa "Stariji brat, starija sestra".

U suradnji s tim školama CEM-ovi omladinski djelatnici, koristeći metode neformalnog obrazovanja, omogućavaju djeci da na radionicama kvalitetno provode slobodno vrijeme, te da kroz igru i razgovor jačaju samopouzdanje, te se uče prihvaćanju različitosti i poštivanju drugih.

Ove godine programom će biti obuhvaćeno pedesetoro djece i dvadeset volontera, a CEM ga realizira u suradnji s Centrom za socijalni rad Travnik.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Travniku počela obuka mladih za rad u IT sektoru

U Travniku predavanje o depresiji i anksioznosti kod djece i mladih

Počinje novi ciklus programa 'Stariji brat, starija sestra'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta