Kultura     | 07.02.2020. 11:22 |

Književna srijeda sa Silvestrom Ištukom  

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. veljače (FENA) - Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo svojih članova.

Tim povodom će u srijedu, 12. veljače, u Otvorenoj čitaonici DHK HB, u 12 sati biti predstavljeno književno stvaralaštvo književnika Silvestra Ištuka, priopćili su organizatori.

O njegovu književnom djelu govorit će predsjednik Društva Ivan Sivrić i književnica Mara Cica Šakotić, dok je voditelj programa Ivan Baković.

Silvestar Ištuk (1945. Donja Drežnica) književnik, umirovljeni profesor i viši prosvjetni savjetnik, školovao se u rodnom mjestu i na Širokom Brijegu te u Mostaru završio Učiteljsku školu.

Objavio je 17 knjiga - zbirke poezije, zbirke aforizma, slikovnica, ogledi/eseji. Širok je dijapazon njegova književnog zahvata - od stihova o ratnoj tragediji do poezije s drugim temama koje čine bit ljudskoga, povijesnoga, domoljubnoga i božanskoga.

On je pjesnik univerzalne ljubavi, domoljublja te nade i smisla, ali i stvaratelj čije je svrha potaknuti na jedinstvo svijesti, savjesti čovječanstva, svijeta i univerzuma.

Poznat je i po svom originalnom, ištukovskom humoru i u poeziji i u aforističkom segmentu stvaranja, ali i po zanimljivim ostvarenjima za najmlađe. Njegovi poetski, prozni i aforistički radovi zastupljeni su u brojnim tiskovinama, časopisima, zbornicima i antologijama. Silvestar Ištuk je član DHK HB u Mostaru, a uvršten je u Hrvatsku enciklopediju Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu