Sport     | 07.02.2020. 12:01 |

Premijer ZDK za uspješne rezultate nagradio Elvedinu Muzaferiju s 2.500 KM

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. februara (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić upriličio je danas prijem za najbolju bh. skijašicu, olimpijku Elvedinu Muzaferiju iz Visokog i članicu zeničkog Ski kluba ZE-2010.

Muzaferija je ove sezone osvojila svoje prve bodove u Svjetskom kupu, osvajanjem 29. mjesto u kombinaciji u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, a što je i historijski uspjeh za bh. žensko skijanje, a jučer je osvojila i prve bodove u Europa kupu u spustu, u kojem je zauzela 24. mjesto u italijanskoj Pili.

- Ovi su bodovi veliki podstrek za mene, ali i za državu i sve mlade takmičare da se trude, da se bave skijanjem i da znaju da se može postići rezultat - kazala je Muzaferija, koja je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2018. godine u Pjongčangu (Južna Koreja) nosila bh. zastavu, a što joj je, kazala je, bila velika čast i odgovornost.   

Premijer Ganić istakao je da su u Vladi ZDK ponosni što ova skijašica dolazi iz ZDK-a, ali i što u kontinuitetu pružaju podršku uspješnim sportistima što će i nastaviti.

- Radi se o stipendijama koje se dodjeljuju najboljim sportistima u ZDK, ali i podršci premijera ZDK za ostvareni rezultat. Elvedina je imala mjesečnu stipendiju od oko 200 KM, a, cijeneći da su rezultati postali profesionalniji, taj će se iznos sigurno povećati u ovoj godini - najavio je Ganić.

Direktna nagrada premijera za novoostvareni rezultat iznosi 2.500 KM pa će, u ukupnoj sumi na godišnjem nivou, kako je najavio premijer Ganić, Muzaferija u 2020. godini dobiti više od 5.000 KM direktne podrške Vlade ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo