Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 13:43 |

Četvrta godišnjica Centra za zdravo starenje Velešići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Centar za zdravo starenje u Velešićima obilježio je danas četvrtu godišnjicu postojanja i uspješnog rada.

Tim povodom, članovi Centra pripremili su prigodan zabavni program, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti i prijatelji centra, među kojima i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Načelnik Koldžo je čestitao godišnjicu i podsjetio da je Centar u Velešićima napravljen kao drugi centar na području Općine Novo Sarajevo s ciljem poboljšanja kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.

- Ideja započeta u Novom Sarajevu već je rezultirala otvaranjem više ovakvih centara u drugim općinama, pa čak i u državama regije. Ova naša dva centra za zdravo starenje potvrdila su svoju opravdanost ulaganja, te Općina Novo Sarajevo upravo završava i treći Centar za zdravo starenje u naselju Čengić Vila koji će biti otvoren u povodu Dana nezavisnosti BiH - naglasio je Koldžo.

Korisnici centara za zdravo starenje na području Općine Novo Sarajevo imaju priliku da se svakodnevno druže, bave različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima, pohađaju kurseve stranog jezika, računara, slušaju razna edukativna predavanja iz različitih oblasti od kojih mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava. Zajedno obilježavaju značajne datume, praznike, rođendan.

Prvi Centar na području Općine Novo Sarajevo otvoren je u Hrasnom 2011. godine, a pet godina kasnije i drugi centar u naselju Velešići čime je nastavljena implementacija projekta uspostave mreže centara na području Novog Sarajeva, što je ujedno i cilj općine kada je u pitanju briga za osobe treće životne dobi, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'