Sport     | 07.02.2020. 14:18 |

Iz Ministarstva sporta RS-a osudili uvrede i poruke mržnje

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7.februara (FENA) – Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a pozvali su sve sportiste i sportske klubove u sistemu takmičenja u tom bh. entitetu da poštuju pravila fer pleja na terenu ali i van njega.

- Ako se na terenu utakmica završi u skladu sa pravilima, onda nema drugog mjesta na kojem bi se trebalo suprotstavljati protivniku. Dostojanstvo treba zadržati i u porazu i pronaći motiv za nove uspjehe kako to rade istinski šampioni – naveli su iz tog Ministarstva u reagovanju na nesportsko ponašanje poslije finala kupa RS za košarkašice.

Iz Ministarstva osuđuje svaku poruku mržnje, rasne ili bilo koje druge netrpeljivosti pogotovo kada ona dolazi od sportista i sportskih radnika koji bi trebalo da budu uzor mladim naraštajima.

- Sportski tereni treba da budu mjesta na kojima će se mladi okupljati, slaviti sport i težiti ka uspjehu i svaki drugi vid ponašanja je neprihvatljiv – naglašavaju u saopćenju.

Košarkašice „Orlova“ osvojile su trofej pobjednika Kupa RS, nakon što su u finalu pobijedile „Mladi Krajišnik“ rezultatom 86:62.

Međutim, na zvaničnom Facebook profilu „Mladog Krajišnika“ potom su navedene uvrede za košrakašice „Orlova“.

- Čestitamo malenim seniorkama hrabru igru, borbenost, zalaganje protiv skoro duplo starijeg protivnika, idemo dalje. Čestitamo protivniku, legiji stranaca i starica, promoterkama LGBT pokreta, na pobjedi i 4. osvojenom trofeju KUP-a Republike Srpske, želimo im puno sreće u narednih 15 godina koliko im minimalno treba da bi stigli MK i naših 19 osvojenih trofeja pobjednika KUP-a Republike Srpske - objavljeno je na profilu na društvenim mrežama "Mladog Krajišnika".

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'