Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 15:28 |

Obilježena godišnjica pogibije Mahira Begića, policijskog službenika FUP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Prva godišnjica smrti Mahira Begića, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije (FUP), obilježena je nizom prigodnih sadržaja.

Delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), FUP-a i Sindikata službenika FMUP-a danas je položila vijence na mjestu pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova 'Mahir Begić' u Suhodolu, na mezarju 'Lokve' općina Hadžići, gdje je Mahir Begić ukopan, te je posjetila njegovu porodicu.

U mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, 9. februara 2019. godine Edin Gačić je na podmukao način lišio života Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.

U znak sjećanja na poginulog policijskog službenika 4. i 5. februara na Policijskoj akademiji Vraca u Sarajevu održan je malonogometni turnir na kojem su sudjelovale ekipe iz svih sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini, te na taj način odale počast poginulom kolegi.

Svim sudionicima turnira u malom nogometu uručene su zahvalnice, a onima najuspješnijim diplome, pehari i prigodne nagrade.

Na ovom dvodnevnom turniru odigrana je 21 utakmica, a prvo mjesto je osvojila ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova RS, drugo je pripalo ekipi MUP-a SBK, a treće mjesto osvojila je ekipa MUP-a TK, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Šefovi Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u FBiH održali sastanak u Sarajevu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana