Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 15:48 |

Đapo-Sinanoglu:Ujedinjene nacije su uvijek bile jedan od strateških partnera BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je danas u oproštajnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu Sezin Sinanoglu, kojoj je zahvalila na dobroj institucionalnoj saradnji i unapređenju partnerstva između BiH i Ujedinjenih nacija.

Sinanoglu je kazala da, iako je njen mandat istekao, nerado napušta Bosnu i Hercegovinu, dodajući da naša zemlja, unatoč svim problemima, već postiže rezultate.

- Što više budete radili, dolazit će više sredstava - kazala je Sinanoglu.

Ministrica Đapo je istakla da su Ujedinjene nacije uvijek bile jedan od strateških partnera Bosne i Hercegovine i podrška u realizaciji bitnih projekata, naročito iz domena zaštite životne sredine i turizma.

- Svjesni smo da našu zemlju tek čekaju velike obaveze i projekti u ovoj oblasti, za koje će nam biti neophodna pomoć UN - kazala je Đapo.

Dodala je da očekuje da praksa dobre saradnje i partnerstva bude nastavljena i intenzivirana u interesu građana BiH, poželjevši Sinanoglu uspjeh u realizaciji budućih poslovnih obaveza i projekata - saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Đapo potpisala ugovore o sufinansiranju komunalnih projekata u Mostaru i Gračanici

Đapo potpisala ugovor: 500.000 KM za Spomenik prirode "Tajan" u ZDK

Đapo se susrela s nagrađenim bh. putopiscem Robertom Dacešinom

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije