Bosna i Hercegovina     | 08.02.2020. 15:48 |

Ljubuški: Obilježen Dan hrvatskih branitelja

FENA Nada Landeka

LJUBUŠKI, 8. veljače (FENA) – U sklopu obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, u subotu je, u organizaciji Odbora za branitelje Grada Ljubuškog, uz molitvu i polaganjem vijenaca na Trgu Franje Tuđman obilježen Dan hrvatskih branitelja.

Uime Odbora za branitelje Grada Ljubuškog Ivan Prlić je podsjetio na doprinos poginulih branitelja.

-Ponosom obilazimo mjesta gdje su bili naši branitelji za vrijeme Domovinskog rata i gdje se s poštovanjem govori o doprinosu koji su dali, a posebno doprinosu naših poginulih branitelja - naglasio je Prlić.

Dodao je kako je Odbor za branitelje grada Ljubuškog u suradnji s gradskim vijećem zadnjih godina učinio sve da se sačuva od zaborava njihova žrtva.

Prlić je pozvao sve institucije na svim razinama da stručno i odgovorno pristupe rješavaju svih pitanja vezanih za branitelje.

Nakon prigodnog programa na Trgu Franje Tuđmana, u hotelu Bigeste, upriličeno je predstavljanje fotografija pod nazivom "Sačuvajmo uspomenu na povijesnu istinu" uz slikopis poginulih branitelja.

Uime Udruge obitelj poginulih branitelja Katica Miličević kazala je kako su povodom obilježavanja spomenutog dana prikupljene fotografije iz Domovinskog rata i napravljen slikopis.

-Fotografije su posvećene trajnom sjećanju na sve one branitelje koji više nisu s nama, i na sve one koji nose žive uspomene i sjećanja na te dane - objasnila je Miličević.

Program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, uz niz kulturnih, sportskih i glazbenih događanja, trajat će do 17. veljače.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo