Bosna i Hercegovina     | 10.02.2020. 10:07 |

Uhapšeni u akciji 'Kavez' na saslušanju u banjalučkom tužilaštvu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 10. februara (FENA) – Uhapšeni u akciji „Kavez“, koju su jučer proveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), predati su danas na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci.

Slobode je lišeno 14 osoba, te otkriveno i dokumentovano 15 krivičnih djela i to 14 koja se odnose na neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i jedno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Nezvanično, uhapšeni su: Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžzić, Mladinko Malić i Marko Miljević.

Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Banje Luke, Zvornika, Bijeljine i Doboja, a oduzeta je određena količina opojne droge marihuane, heroina i metadona, određena količina oružja i naoružanja, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje opojne droge marihuane, 7.000 KM, te mobilni telefoni.

Akcijom „Kavez“ rukovodili su pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet, u saradnji sa kolegama iz policijskih uprava Banja Luka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiteorirističke jedinice i žandarmerije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za tri osobe u predmetu kodnog naziva "Spartacus"

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!