Najave     | 10.02.2020. 11:09 |

Obilježavanje kampanje protiv nasilja nad ženama 'Jedna milijarda ustaje'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. veljače (FENA) - Svjetskoj kampanji protiv nasilja nad ženama "Jedna milijarda ustaje", koja se obilježava 14. veljače, i ove godine pridružit će se Mostar i BiH.

Koordinatori ovog projekta u Mostaru su Vijeće mladih Grada Mostara, Podružnica psihologa Hercegovina te udruga "Žena BiH", a planirane aktivnosti bit će predstavljene na konferenciji za medije u utorak, 11. veljače, u Američkom kutku u Mostaru s početkom u 11 sati.

U četvrtak, 13. veljače, planirana je projekcija filma "City of Joy", a u 18 sati javna tribina čije će gošće biti književnice Senka Marić i Lejla Karamujić te Arnela Buzaljko iz udruge "Žena BiH".

U petak, 14. veljače, na Španjolskom trgu u 16 sati te u Mepas Mallu u 17 sati plesom će aktivisti skrenuti pozornost na problem nasilja nad ženama.

"Statistike su poražavajuće, jedna od tri žene na planeti je silovana, pretučena i zlostavljana tijekom života. Ne smijemo olako prihvatiti ovu brojku, učinimo nešto jer danas je to neka druga žena, sutra ste to vi", priopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Oko 85 posto građana Srbije misli da je nasilje nad ženama privatan problem

Komesarka Mijatović: Države moraju preuzeti efikasne mjere za sprečavanje nasilja nad ženama

Skok bez aplauza sa Starog mosta za borbu protiv nasilja nad ženama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo