Ekonomija     | 10.02.2020. 16:19 |

Najposjećeniji vikend na Jahorini ove sezone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Na Jahorini je protekli vikend bio najposjećeniji u toku ove zimske sezone sa više od 10.000 skijaša i 90.000 vožnji. 

Iz Olimpijskog centra Jahorina navode da je za vikend, 8. i 9. februara, zabilježeno i niz zanimljivih dešavanja. Goste Jahorine u subotu je zabavila predstava "Ero sa ovoga svijeta", dok je u nedjelju upriličena promocija brenda Lopar international u Olimpijskom baru na vrhu planine. Dane vikenda obilježio je i Rambotur sa Rambom Amadeusom koji je animirao goste i dodatno uljepšao idealan vikend na Jahorini.

Na Jahorini je ove sezone, uprkos nedostatku snježnih padavina, zabilježen trend rasta i kada je riječ o broju prolaza,  skijaša i prometu. Dosad je skijalo više od 160.000 skijaša, ostvareno je više od milion prolaza, a promet je premašio 5.000.000 KM, što je povećanje za gotovo 40 posto u odnosu na prethodnu godinu koja je bila najuspješnija po svim parametrima.

U narednim danima na Jahorini je najavljena dobra zabava uz brojne zanimljive događaje. Već sljedeći vikend, u subotu zakazan je treći po redu Apres ski party sa bendom Regina u Olimpijskom baru a nakon toga Tabači za Vas. Za nedjelju, 16. februara  najavljen je Red Bull Home Run Pre Party takođe u Olimpijskom baru na vrhu.

U nedjelju, 23. februara bit će održana humanitarna trka Skijaj za Život, kao i humanitarni party sa OK Band na platou Poljice.

Subotu, 29. februara obilježit će još jedan Red Bull Home Run Pre Party, takođe u baru na vrhu dok je za 7. mart pripremljena cjelodnevna zabava -  tradicionalno Red Bull Home Run takmičenje,  a potom dugo očekivani spektakl sa koncertom poznatog muzičara Gibonnia, najavljeno je iz Iz Olimpijskog centra Jahorina. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na Jahorini održan 7. Termag Challenge Race, događaj koji BiH uvrštava na turističku kartu svijeta

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Rijad Begić i Tamara Ćešić pobijedili na Jahorini za kraj treće zimske Teqvoly turneje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta