Bosna i Hercegovina     | 10.02.2020. 16:35 |

Održan sastanak o temi zemljišne administracije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. veljače (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg održao je u ponedjeljak sastanak o temi zemljišne administracije s ravnateljima Federalne i Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željkom Obradovićem i Ivanom Leskom i njihovim suradnicima, te gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u Županiji.

 Na sastanku su predstavljeni postignuti rezultati i projekti koji se trenutno provode u sektoru zemljišne administracije, kao i projekti koji bi u tom sektoru trebali biti realizirani u budućnosti, priopćila je Vlada HNŽ-a.

 Herceg je na sastanku je istaknuo značaj sektora zemljišne administracije i prostornih podataka za funkcioniranje cijelog upravnog aparata, napose kao podloge za kvalitetno donošenje odluka o i u prostoru, te u sustavu zaštite okoliša.  

 Ravnatelji Obradović i Lesko prisutne su upoznali s aktualnim projektima koji se provode u Federaciji  BiH i Županiji i pritom istaknuli projekte usklađivanja podataka katastra i zemljišnih knjiga, uspostave adresnog registra i uspostave katastra nekretnina, a koji bi se u budućem razdoblju trebali implementirati u većini jedinica lokane samouprave.

 "Budući da projekti uspostave adresnog registra i uspostave katastra nekretnina ne mogu biti realizirani bez iznimnog doprinosa jedinica lokane samouprave i pojačanog angažmana njihovih nadležnih službi, upućen je poseban poziv prisutnim predstavnicima jedinica lokalne samouprave za intenzivnijom suradnjom", navodi u priopćenju Vlada HNŽ-a.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Vlada BPK Goražde - Za program kantonalnih podsticaja u poljoprivredi 600.000 KM

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana