Bosna i Hercegovina     | 11.02.2020. 10:35 |

Jukić nenajavljeno posjetila Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer posjetila Kantononalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Navodi se da ta iznenadna posjeta nije najavljena rukovodstvu i tužiocima tog Tužilaštva, ni od dopredsjednice ni od VSTV-a BiH.

U saopćenju se također ističe da je posjeta upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom Tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora, ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužioca.

- Podsjećamo, u   poslednjih šest i pol godina ovo je  prva posjeta dopredsjednice Jukić  ovom Tužilaštvu, a  u istom  periodu nije najavljena niti upriličena  posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH. Stoga, pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo Tužilaštvo i  javnost o razlozima posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je to svakako „izniman i jedinstven slučaj da se posjeta  visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način“.

- Da je posjeta bila najavljena, vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog Tužilaštva ovakva posjeta svakako  izuzetno radovala – navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!