Ekonomija     | 11.02.2020. 13:17 |

Privode se kraju radovi u okviru projekta JP Ceste FBiH u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. februara (FENA) - Radove u okviru višemilionskog projekta JP Ceste Federacije BiH u Goraždu kompanija "Euro-Asfalt" privodi kraju. Trenutno se radi na asfaltiranju pješačke staze na dionici Vinarići – Baćci u dužini od jednog kilometra.

Iako su radovi već odavno trebali biti završeni, do toga nije došlo. Po riječima šefa gradilišta Muradina Papića, rokovi nisu ispoštovani zbog složenosti posla.

- Imali smo poteškoće zbog prilaza privatnim posjedima koji su priključeni na magistralni put M20 što je usporilo radove, a u međuvremenu ušli smo i u zimski period. Na ovoj dionici radio se sistem odvodnje na cijeloj dužini kako bi se uklonile površinske vode sa M20. Urađen je kolektor do rijeke Drine sa prečistačem ulja i masti, tako da se vodilo računa o ekološkim aspektima kako bi se u Drinu ulijevala čista voda – pojasnio je Papić.

Dodao je da bi radovi trebali biti okončani do kraja mjeseca.

- Ovo je izuzetno frekventna dionica M20 i svjesni smo da su svi učesnici u saobraćaju imali poteškoća, a ukoliko nam vremenski uslovi dozvole radovi na ovoj dionici bit će završeni u narednim danima, najkasnije do kraja mjeseca. Bit će asfaltirana pješačka staza i usjeci uz nju, dok se kolovoz neće asfaltirati na ovom dijelu. Okončani su i radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Vitkovići, a preostalo je još postavljanje svjetiljki i dijela odbojne ograde, čime ćemo u potpunosti završiti sve radove na ovom projektu - naglasio je on.

Podsjetio je da je u okviru projekta modernizacije i rekonstrukcije cesta JP Ceste FBiH u Goraždu investiralo oko četiri miliona KM, a radovi su počeli u aprilu prošle godine.

- Uz izgradnju kružnog toka u Vitkovićima i rekonstrukciju pješačke staze sa odvodnjom na dionici Vinarići - Baćci, prethodno su okončani i radovi na rekonstrukciji i odvodnji u ulicama Kulina bana i Seada Sofovića Sofe u centru grada. Finalizirani su i radovi na ulazu u Goražde iz pravca Ustiprače, gdje je u dužini od 1.600 metara izvršena rekonstrukcija kolovoza i pješačke staze sa riješenjem odvodnje površinskih voda - kazao je šef gradilišta kompanije "Euro-Asfalt".     

JP Ceste FBiH sa projektima u Goraždu nastavit će i u ovoj godini. Za 3. mart najavljen je početak realizacije projekta rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici sa izgradnjom kružnog toka u Titovoj ulici gdje će biti investirano oko 2,5 miliona KM. Radovi su povjereni firmi ŽGP iz Sarajeva.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo