Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost GO SDPBiH Banja Luka

Saopćenje

REAKCIJA NA IZJAVU ELVISA KONDŽIĆA, ŠEFA KABINETA BAKIRA IZETBEGOVIĆA 

Povodom fašističkog napada na našeg druga Igora Stojanovića, kantonalnog zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo od strane Elvisa Kondžića, šefa kabineta Bakira Izetbegovića, u kontekstu necivilizacijske komparacije i izjednačavanja dokazanog patriote sa ratnim profiterima i četničkim podmladkom tzv. opozicije u Republici Srpskoj obraćamo se javnosti sa našim stavovima.

Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine se konstantno u poslijeratnom periodu od strane već decenijskih koalicionih partnera, nacionalističkih stranaka, vrši  prekrajanje istorije u cilju prikrivanja njihove stvarne uloge u pljački, kriminalu i  uništenju države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Ekstremno bogaćenje ovih političkih elita, na paritetu spojenih posuda, kontinuirano prati orkestrirana i koordinisana "eskalacija" koja rezultira vještačkim izazivanjem nacionalnih tenzija.

U konkretnom slučaju davajući ovakvu brutalnu kvalifikaciju Igoru Stojanoviću koji je kao dječak-vojnik i pripadnik Armije BiH stao u odbranu svog grada po svojim načelima nije ništa drugo nego definitivno demaskiranje otvorene saradnje SDA i SNSD-a po cijenu gaženja po svim poginulim i nastradalim u prethodnom ratu.

Potpuno je jasno da se navedena tvrdnja ne može svesti pod lični stav Elvisa Kondžića, te je  poseban osvrt na njegovo odustvo u toku rata nepotrebno.

Postavlja se pitanje, da li je moguća tolika interesna sprega Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, po cijenu degradiranja uloge i zasluga bilo kojeg pripadnika zaraćenih strana, u ovom slučaju borca Armije BiH ???!!!

Poznati su ratni recidivi ovog dvojca koji se zasnivaju na švercu cigareta i nafte, te na otimanju donatorskog zlata, između ostalog.

Većina članova i simpatizera  SDP BiH u Banja Luci nije bila pripadnik Armije BiH, a određeni broj istih je bio u Vojsci Republike Srpske, ali podjednako žive i vole državu Bosnu i Hercegovinu, te u punom kapacitetu svi do jednoga stoje uz našeg druga Igora Stojanovića. Na osnovu toga, želimo poručiti da ćemo se žestoko suprotstaviti fašističkim napadima poput navedenog, kao i omalovažavanju čestitih boraca bez obzira na kojoj strani bili.

Dok se Igor Stojanović kao dječak borio za svoj grad,  cigarete, nafta, brašno su nesmetano ulazili u Sarajevo, pa koristimo priliku da vas pitamo, od koga ste isto kupovali?! Želimo vas pitati, jel' vas nije stid i sa kolikim bogastvom ste izašli iz rata?!  Nažalost, vama su ljudi brojevi i bitno je  da posao ide, po sistemu ode Radovan dođe Millorad.

Bosna i Hercegovina više nema snage davati svoju djecu kao koleteral i topovsko meso mafijaškim grupama i porodicama .

Igor Stojanović je danas personifikacija zajedništva i spona Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle i čitave BiH, a mi svi iz Banja Luke zajedno sa našim drugovima nećemo vam dozvoliti da uništite djetinstva današnje djece kao što ste uništili naša.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.