Ekonomija     | 12.02.2020. 10:15 |

Egipat zemlja partner Beogradskog sajma turizma

FENA Emir Felic

SARAJEVO/BEOGRAD, 12. februara (FENA) - Na Beogradskom sajmu u toku su pripreme za najveći turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope – 42. Međunarodni beogradski sajam turizma i prateće manifestacije.

Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma predstavit će se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur-operatori, koji će promovisati najnovije trendove u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Očekuje se veliki broj izlagača, ali i novih destinacija, kao i prethodnih godina. Pored ostalih, premijerni nastup na Sajmu turizma imat će Ukrajina, dok se Ujedinjeni Arapski Emirati i Kuba, posle kratko odsustvovanja, vraćaju na sajam, navode organizatori.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, zemlja koja prepoznatljivom ponudom privlači posjetioce iz cijelog svijeta. U fokusu koncepta njihovog nastupa biće nekoliko turističkih aduta: brojne destinacije na Crvenom moru, ronjenje u Šarm El Šeiku, raznolika i ukusna gastronomska ponuda, kao i otvaranje novog muzeja u blizini piramida.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine prenijela je poziv zainteresiranim subjektima iz bh. turističke privrede za učešće u okviru posebnog programa kupca na navedenoj manifestaciji na kojoj će reprezentativne turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistička naselja, aviokompanije i međunarodni turoperatori  ponuditi poslovnim posjetiteljima turističke pakete, proizvode i usluge za predstojeću turističku sezonu.

Na tom sajmu prošle je godine svoju ponudu predstavilo je više od 900 izlagača iz više od 40 zemalja, a broj izlagača premašio je 64 hiljade.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana