Ekonomija     | 12.02.2020. 12:57 |

Tri miliona KM za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima u ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 12. februara (FENA) - Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona ove godine planira izdvojiti tri miliona KM za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima u ovom kantonu, što je na nivou iz 2019. godine. To je rečeno na sastanku premijera ZDK-a Mirze Ganića i nadležnog ministra Mirnesa Bašića sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK.

Ganić je istakao da je ovo udruženje jedini socijalni partner vlade u oblasti poljoprivrede te da je u interesu i proizvođača i vlade snažno udruženje koje će zastupati sve poljoprivredne grane i proizvođače u svim općinama. Stoga su i u ovogodišnjem budžetu planirana sredstva za podršku radu kancelarije ovog udruženja, koje se nalaze u sjedištu institucija ZDK-a.

Bašić je rekao da je u toku izrada programa utroška sredstava podsticaja u poljoprivredi, te da su ove godine planirane i određene inovacije i pojačane kontrole korištenja podsticaja, jer je prioritet zapošljavanje i intenziviranje poljoprivredne proizvodnje. Istakao je da će u fokusu podsticaja ostati proizvodnja maline, peradarstvo i plastenička proizvodnja.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača ZDK-a Nermin Marušić uručio je premijeru Ganiću zahvalnicu za podršku radu i razvoju  Udruženja, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

(FENA) D. V.

ZDK

Vezane vijesti

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Udruženje poslodavaca FBiH: Preveliko opterećenje cijene rada problem za poslodavce u ZDK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo