FENA biznis     | 12.02.2020. 12:51 |

Raspisan javni poziv za dodjelu plastenika građanima Starog Grada

FENA Saopćenje

Služba za odnose s javnošću i informacione sisteme
Sarajevo, 12. februar, 2020. godine

 Informacija za javnost

Raspisan javni poziv za dodjelu plastenika građanima Starog Grada

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, nastavlja sa snažnom podrškom poljoprivrednoj proizvodnji u Starom Gradu, raspisivanjem Javnog poziva za dodjelu plastenika i u 2020. godini. Građanima će se i ove godine dodjeljivati plastenici površine 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom.

Razlog velike posvećenosti ovoj privrednoj grani jeste činjenica da je oko 70% površine općine Stari Grad u padinskim dijelovima, pogodnim za bavljenje poljoprivredom. „Ovo je 11. godina kako nudimo mogućnost građanima da se počnu baviti plasteničkom proizvodnjom. Ozbiljnim radom ljudi mogu ne samo osigurati dovoljne količine za svoju porodicu, nego i za prodaju. Općina će uvijek pomagati onima koji žele da se posvete radu na imanjima, a pored plastenika dajemo podsticaje za razvoj stočarstva, pčelarstva i drugo“, riječi su načelnika Hadžibajrića koji nerijetko obilazi poljoprivrednike iz Starog Grada kako bi se uvjerio koliko se ozbiljno time bave i na koji način ih Općina može dodatno stimulirati.

 

Pravo prijave na ovaj javni poziv imaju svi nezaposleni demobilisani borci, penzioneri, oni koji imaju neriješen status (lica na čekanju), te nezaposlene osobe do 35 godina starosti, čije je mjesto prebivališta i zemljište na području općine Stari Grad.

 

Proceduru vrednovanja i odabira pristiglih zahtjeva uradit će Komisija za dodjelu plastenika. Projekat se finansira sredstvima iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo za 2020. godinu u iznosu od 20.000 KM. Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 10 dana od dana objave poziva (12.02.2020. godine).

 

Podsticaj poljoprivredne, plasteničke proizvodnje u općini Stari Grad jedan je od većih ciljeva ove lokalne zajednice koja na taj način nastoji pomoći građanima u osiguravanju vlastite egzistencije, ali i dati mogućnost zarade, te masovnije proizvodnje. U posljednjih deset godina u ovoj općini, koja je površinom najveća u Kantonu Sarajevo, 160 građana dobilo je plastenike i aktivno se bave plasteničkom proizvodnjom paprike, paradajza, mrkve, špinata, celera, patlidžana, karfiola.

 

Kompletan Javni poziv možete pogledati ovdje. http://starigrad.ba/userfiles/file/2020/2/JP_Plastenici2020.pdf

 

Odluku o utvrđivanju uslova i postupaka za ostvarivanje prava učešća građana o dodjeli plastenika površine 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom na području općine Stari Grad, možete pogledati ovdje. http://starigrad.ba/userfiles/file/2020/2/Odluka_Plastenici2020.pdf

 

Zahtjev za prijavu možete preuzeti ovdje. http://starigrad.ba/userfiles/file/2020/2/Obrazac_Plastenici2020.pdf

 

Kontakt informacije:

Služba za odnose s javnošću i informacione sisteme

Općina Stari Grad Sarajevo

Telefon: 00 387 33 282 488

Adresa: Zelenih beretki 4, Sarajevo

e-mail: jasenko.jasarevic@starigrad.ba

web site: www.starigrad.ba

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

U toku javni poziv za obavezni predškolski program u BPK Goražde

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom